sreda, 19. juna 2024.

Nema opasnosti od izlivanja reka

Objavljeno: 22. septembra 2014.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Danas se očekuju veće količine padavina, očekuje se da će doći do porasta vodostaja pojedinih reka, među kojima je i Kolubara, pa je izdato upozorenje na povišenu količinu padavina. Očekuje se da će za 12 časova pasti oko 30 litara kiše po kvadratu. Vodostaji će biti u porastu na Kolubari, Ljigu, Ubu i Tamnavi, a moguće je da će dostići i upozoravajući nivo. Načelnik Sektora za vanredne situacije Predrag marić kaže da su vodostaji u porastu u tom delu, ali ne u meri koja predstavlja neku neposrednu opasnost.

„Međutim, situacija mora da se prati, nemamo upozorenje ni RHMZ ni od javnih preduzeća za gazdovanje vodama da može doći do neke ozbiljnije eskalacije, ali svejedno – imali smo takvih lekcija i ranije, da najave nisu bile uznemirujuće, pa se opet dešavalo šta se dešavalo. Zbog toga je stanje potpune pripravnosti cele ove nedelje“, kaže Marić za B92.

Valjevo još uvek nije uspelo da sanira štetu nastalu u majskim poplavama. Najveću štetu je pretrpelo rečno korito Kolubare, a sanacija tog dela još uvek nije počela. Nije počela ni izgradnja kuća, iako je od poplava prošlo četiri meseca. Temelji za prve kuće biće postavljeni tek polovinom oktobra, a izgradnju 10 kuća u valjevskom kraju finansiraće donatori. Iz državnog vrha stižu obećanja da će gradjani iz poplavljenih područja zimu dočekati u novim domovima, međutim, dosta vremena je prošlo, a da ništa nije urađeno.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *