četvrtak, 13. juna 2024.

Nema zainteresovanih za ski stazu

Objavljeno: 7. novembra 2015.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Na javni oglas za zakup skijališta na Divčibarama nije se niko javio, saznaje Patak. To znači da će skijalištem „Crni vrh“ ubuduće upravljati „Valis“, kome je taj posao ranije poverila lokalna samouprava. Na javnom oglasu ski staza na Divčibarama ponuđena je u zakup na 15 godina po ceni od jednog dinara, uz investiranje od 360.000 evra. Predsednik Komisije koja je bila zadužena za sprovođenje postupka oko izdavanja skijališta Aleksandar Vujić Subotić je za Patak potvrdio da se niko nije javio na oglas koji je raspisao Grad Valjevo. Nezvanično saznajemo da je potencijalni zakupac, po čijim „željama“ su pravljeni uslovi zakupa, odustao od prvobitne namere, jer je dodatno tražio da stazu zakupi pod istim uslovima na period od 20 godina. Međutim,  Komisija nije mogla da menja uslove bez saglasnosti Skupštine grada.

Odluka da se staza izda na period od 15 godina za jedan dinar, uz ulaganje od oko 360.000 evra sa polovnom opremom, uzburkala je valjevsku javnost. Odbornik SPS Milorad Minić je za skupštinskom govornicom izrazio sumnju da su uslovi unapred pripremljeni za određenog kupca, a da je vrednost opreme koju je u izveštaju naveo sudski veštak višestruko precenjena.

Da li će biti skijanja ove godine?

Da li će ove godine biti skijanja na novoj stazi na Divčibarama ili će ta ski-staza, kao prošle godine, ponovo biti zatvorena, precizan odgovor na to pitanje nismo uspeli da dobijemo od nadležnih. Niko pouzdano nije mogao da nam kaže da li će biti skijanja ukoliko se ski staza ne izda. Ono što se za sada zna je da Ustanova za fizičku kulturu „Valis“, kojoj je povereno gazdovanje skijališta na Divčibarama, nije pripremila stazu za narednu sezonu. Za taj posao je potrebno oko dva miliona dinara.

Direktor „Valisa“ Aleksandar Mijailović je nedavno na naše pitanje da će biti skijanja ako staza ne bude izdata za 45 minuta razgovora dao tri različita odgovora. Prvo je rekao da skijanja neće biti, nakon toga da će Grad Valjevo stazu vratiti „Skijalištima Srbije“, a u daljem razgovoru je rekao da će stazu pripremiti, makar morali da je puste u januaru.

Kao moguća opcija, ukoliko staza ne bude izdata, pominje se mogućnost da ski staza bude vraćena „Skijalištima Srbije“, međutim, direktor „Valisa“ priznaje da povodom toga nisu imali nikakve kontakte sa tim JP, tako da se ne zna da li su voljni da pod svoje okrilje ponovo stave „poklon“ koji su svojevremeno dali Gradu Valjevu.

Jedan komentar na “Nema zainteresovanih za ski stazu

  1. Propast nekoliko javnih oglasa za prodaju ili izdavanje različitih objekata u našem gradu govori da zapravo nema zainteresovanih za Valjevo. To i ne čudi imajući u vidu potpuno neaktivnu i neinventivnu gradsku vlast. Naše gradske oce zanimaju samo sitni lokalni poslići na kojima mogu da se uzmu neki bedni politički poeni i nešto malo novca.

    1

    0

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *