subota, 20. aprila 2024.

Nemci zainteresovani za ulaganje u stočarstvo

Objavljeno: 30. januara 2014.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Nemačka „Angus grupa“ planira da započne proizvodnju mesa u Valjevu i još nekoliko gradova Srbije, a posao bi trebalo da kreditira Nemačka razvojna banka. Predstavnici najvećeg koncerna za proizvodnju junećeg mesa u Evropi sastali su se sa rukovodstvom Valjeva, a nakon toga je održana prezentacija o mogućnostima saradnje ove nemačke firme sa stočarima iz valjevskog kraja. Jedan od direktora „Angus grupe“  Berhard Dele rekao je da su došli u Srbiju zato što „angus“ govedina traži dobre pašnjake i daje najkvalitetnije meso.

Petar Dobrivojević, predstavnik Udruženja rusko-srpske ekonomske saradnje,  koja je bila jedan od  inicijatora dolaska nemačke delegacije u Valjevo, je rekao da postoji nekoliko modela saradnja nemačke „Angus grupe“  sa ovdašnjim stočarima, a koji će biti prihvaćen, to će biti utvrđeno u narednom periodu.

Nemački koncern svoj sistem proizvodnje je već uveo u nekoliko evropskih zemalja – Austriji, Švajcarskoj, Rumuniji i Španiji, a u Srbiji, pored Valjeva, obilaze Sremsku Mitrovicu i Bečej.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *