utorak, 28. maja 2024.

Nestala crkvena građa u Oglađenovcu

Objavljeno: 17. oktobra 2019.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Crkvena građa u selu Oglađenovac, koja je bila namenjena za izradu hladnjaka, koji bi natkrio i „Paunovu česmu“, je nestala. Tu informaciju je na svom fejsbuk profilu objavio starešina crkve u Oglađenovcu Grozdan Gajić.

„Neko je bez znanja Crkvene opštine Oglađenovac pre neki dan oterao bagremove ostrugane stubove koji su bili kod Paunove česme. Bagremovi stubovi su vlasništvo Crkve u Oglađenovcu. Stubovi su trebali da budu podignuti za izradu novog hladnjaka koji bi natkrio i Paunovu česmu. Dobro bi bilo da onaj ko je oterao građu u što skorijem roku (do 10 dana ) vrati građu na isto mesto odakle je i uzeo – kod Paunove česme. Što pre to bolje“, napisao je u svojoj objavi prota Grozdan Gajić.

Pored informacije o krađi crkvene građe, prota Gajić je citirao sedmu crkvenu zapovest koja glasi: Crkvene stvari ne upotrebljavati. Takođe, navedeno je da je rok za vraćanje crkvene građe 22. oktobar. Iz komentara koje je ispod ove objave napisao prota Grozdan Gajić se zaključuje da o ovoj krađi nije obavestio policiju, te da ima snimak osobe koja je ukrala građu, tako da veruje da će građa biti vraćena, a sramota onoga koji je odneo nešto što pripada crkvi, sakrivena.

Foto: FB

Jedan komentar na “Nestala crkvena građa u Oglađenovcu

  1. E da je u Poćuti ja bi znao ko je ukrao gradju, ovako može svašta da bude, al mož opet da je ovaj iz Poćute što sve krade i vara.

    5

    0

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *