subota, 20. jula 2024.

Ništa od obećanih 100 miliona dinara?

Objavljeno: 27. oktobra 2015.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Iako su i prethodna i ova vlast obećavale da će Dom za stare u Valjevu konačno biti završen, to se nije dogodilo. Kada će zgrada na Užičkom putu primiti prve korisnike, to niko ne može pouzdano da kaže, jer mnogi dati rokovi nisu ispoštovani. Poslednje obećanje je stiglo početkom ove godine kada je ministar Aleksandar Vulin najavio da će u 2015. godini država obezbediti 100 miliona dinara za nastavak radova na izgradnji Doma za stare. Milena Dosković, koja je član Gradskog veća i zadužena je za socijalna pitanja, kaže za “Patak” da je u više navrata tražila odgovor od Ministarstva šta se dešava sa obećanim novcem, a prema poslednjim informacijama koje je dobila, čeka se da se rebalansom budžeta obezbediti još 54 miliona dinara, jer su procene da je za kompletan završetak radova na Domu za stare potrebno 154 miliona dinara.

Na pitanje šta se dešava sa obećanih 100 miliona dinara za radove na Domu za stare gradonačelnik Valjeva Stanko Terzić je novinarima odgovorio da to pitanje moraju da postave Ministarstvu za socijalnu politiku i dodao da je lokalna samouprava uradila sve što je bilo do nje. Ostaje nejasno zbog čega se sam gradonačelnik, koji je predstavnik građana, nije interesovao u resornom ministarstvu za dalju sudbinu Doma za stare.

Zvaničan odgovor na pitanje da li će u Valjevo ove godine stići obećanih 100 miliona dinara još uvek nismo dobili od PR službe Ministartstva za socijalna pitanja.

Izgradnja ovog Doma za stare traje već godinama, a donacija Vlade Japana od 2,5 miliona evra, sa kojoj je trebalo da bude kompletno završen ovaj objekat, je potrošena, ali puno posla je ostalo nezavršeno. Pored novca za završetak radova potrebno je da se izdvoji još oko milion evra za opremanje Doma za stare, a neizvesno je kako će taj novac biti obezbedjen. Prema projektu objekat u Valjevu će biti najmoderniji starački dom u Srbiji, sa hotelskim uslovima, gde će biti oko 5.500 kvadrata stacionara, dnevnog centra, ambulante i prostora za negu i ishranu starih lica.

Jedan komentar na “Ništa od obećanih 100 miliona dinara?

  1. Kakva uticaj ima ova Doskovic? Budimo ozbiljni ljudi i znamo kada ce to biti ne kada kaze Gradonacelnik i ova Doskovic .Zivi bili pa videli , malo se tada pojavila da i ona nesto kaze..Mislim da je ovo prvelik zalpogaj za nju i vece igrace ..

    0

    0

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *