sreda, 24. jula 2024.

Novac za sportske klubove se ne može potrošiti nenamenski

Objavljeno: 10. februara 2021.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO – Grad Valjevo izdvaja 70 miliona dinara za programe rada sportskih organizacija, tri miliona za školski sport i 80 miliona za rad Ustanove za fizičku kulturu „Valis“. Valjevo spada u gradove koji u odnosu na svoj budžet izdvajaju najviše novca za sport, saopšteno je iz Gradske uprave.

Član Gradskog veća zadužen za sport Vladimir Mišković kaže da sa boljim prilivom sredstava u budžet Grada, moći će da se izdvaja još više novca za sport, ali da je već sada Valjevo svrstano od strane kompetentnih ljudi u grupu gradova koji dosta ulažu u sport.

Ovogodišnja raspodela novca na osnovu odluke Komisije za ocenu godišnjih i posebnih programa u oblasti sporta, kao i uvek nailazi na nezadovoljstvo onih koji smatraju da su trebali da dobiju više novca. Član Veća Vladimir Mišković podseća da je novac dobijen po ovoj osnovi namenski i može se trošiti isključivo u svrhe koje su navedene u konkursu. Svako nenamensko trošenje povlači posledice, ali i obavezu vraćanja novca u budžet grada Valjeva.

„Sredstva koja su klubovi dobili od Grada moraju biti potrošena isključivo na način kako je konkursom propisano. Dužnost svih sportskih organizacija koje ne mogu da opravdaju sredstva je da ih vrate u budžet. Ne postoji mogućnost da se vrši prenamena tih sredstava, jer bi se na taj način kršio zakon“, naglašava Vladimir Mišković.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *