subota, 20. jula 2024.

Nove naredbe Štaba za vanredne situacije

Objavljeno: 30. marta 2020.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO – Na današnjoj sednici Štab za vanredne situacije grada Valjeva je doneo nekoliko novih naredbi koje se tiču plana prve i medicinske pomoći, kao i obezbeđivanja pomoći nekolicini udruženja.

Naredbe Štaba za vanredne situacije su sledeće:

  1. Gradskoj upravi da izradi Plan prve i medicinske pomoći grada Valjeva
  2. Gradskoj upravi da izradi Plan asanacije grada Valjeva
  3. Javnim preduzećima i ostalim angažovanim subjektima grada Valjeva da o sprovedenim aktivnostima dnevno izveštavaju Štab za vanredne situacije grada Valjeva.
  4. Gradskoj upravi grada Valjeva da obezbedi pomoć u zaštitnim sredstvima i paketima hrane za Udruženje za pomoć deci sa posebnim potrebama „Naši snovi“, Društvu za cerebralnu paralizu „Valjevo“ i Udruženju roditelja dece, omladine i odraslih sa smetnjama u razvoju „Zagrljaj“ Valjevo prema zahtevima koje su dostavili.
  5. Upravnicima zgrada i stanarima da se organizuju u pojačanim merama čišćenja zgrada
  6. Da se dezifekciona sredstva na bazi alkohola daju porodicama gde se nalaze lica u izolaciji i samoizolaciji
  7. Da se hlorni preparati u određenim koncentracijama koriste za ulice, trgove i javne površine, kao i za unutrašnje prostore u zgradama, domaćinstvima i javnim ustanovama, gde je to moguće. Gde nije moguće, koristiće se preparati na bazi alkohola.
  8. Nalaže se Odeljenju za finansije Gradske uprave Valjeva da otvori namenski podračun kod Uprave za trezor radi prikupljanja novčane pomoći tokom trajanja vanrednog stanja. Sredstva će se koristiti na osnovu zaključaka Štaba.

Kabinet gradonačelnika

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *