četvrtak, 18. aprila 2024.

Novi aparati i donacije obeležile godinu u bolnici

Objavljeno: 26. decembra 2017.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO – Nabavka novih aparata, kao i brojne donacije, obeležile su godinu u Opštoj bolnici Valjevo, rekao je na konferenciji za novinare njen v.d. direktor dr Zoran Đurić.

Kako je saopštio, od marta, kada je bolnica dobila novi skener, na njemu je urađeno 6.737 pregleda, dok je broj pregleda na magneto rezonanci 6.516. Što se tiče procedura u angiosali, njihov broj je bio 1.416 procedura. S obzirom na veliki broj pregleda, dr Đurić je potvrdio da je bilo predviđeno da magnetna rezonanca od početka sledeće godine radi samo u prepodnevnom režimu, “kako bi aparat što duže trajao”. To, međutim, nije moguće.

“Pošto je lista pacijenata ogromna, magnet će u 2018. godini raditi i prvu i drugu smenu. Popravka i prepravka košta izmedju 500.000 i 600.000 evra, ali potrebe su velike pa će ipak raditi u dve smene”, najavio je direktor bolnice.

On je istakao da je bolnica u ovoj godini od ministarstva zdravlja dobila novi ultrazvučni aparat najnovije generacije vredan tri 3 miliona dinara, potom monitor za praćene pacijenta, kao i aparat za anesteziju. Ukupno, naveo je on, bolnica je od ministarstva na ime aparata i radova dobila oko 73 miliona dinara.

“Što se tiče donacija, od njih je, između ostalog, urađena pedijatrija za 12 miliona dinara, fasada na zgradi neurologije oko 2 miliona, dobijene su dve izolete po 1,1 miliona, ultrazvučni aparat vrednosti  dva miliona dinara, sterilizator vredan oko osam miliona dinara”, naveo je dr Đurić.

Bolnicu na kraju ove godine, u sredu, kako je najavio, očekuje još jedna vredna donacija u vidu novih kreveta i stolica za preglede.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *