subota, 20. aprila 2024.

Novi cenovnik lokalnih komunalnih taksi

Objavljeno: 23. decembra 2020.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO – Gradsko veće je na poslednjoj sednici usvojilo odluku o lokalnim komunalnim taksama, kao i o boravišnoj taksi na području Grada Valjeva.

Naime, izmenom Odluke o lokalnim komunalnim taksama usklađeni su tarifni brojevi lokalnih komunalnih taksi, tako da će obveznici za isticanje firme biti razvrstani po veličini pravnog lica. Za srednja i mala preduzeća i preduzetnike sa ukupnim prihodom većim od 50.000 dinara, najviši iznos ove takse su dve navedene prosečne zarade, odnosno 145.948 dinara u ekstra A zoni. Za velika pravna lica najviši iznos ove takse je 218.922 dinara u ekstra A zoni, saopšteno je nakon sednice Gradskog veća.

Za pravna lica bez obzira na veličinu i preduzetnike koji obavljaju delatnosti bankarstva, osiguranja imovine i lica, proizvodnje i trgovine naftom i derivatima nafte, proizvodnje i trgovine na veliko duvanskim proizvodima, proizvodnje cementa, poštanskih, mobilnih i telefonskih usluga, elektroprivrede, kazina, kockarnice, kladionice, bingo sale i pružanje kockarskih usluga i noćnih barova i diskoteka, najviši iznos ove takse su deset prosečnih zarada, odnosno 729.740 dinara u ekstra A zoni.

Na ovoj sednici veća izmenjena je Odluka o boravišnoj taksi, tako da će ovu taksu za svaki dan boravka korisnik plaćati u iznosu od 80 dinara.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *