ponedeljak, 24. juna 2024.

Novi tender za zimsko održavanje ulica i puteva

Objavljeno: 12. februara 2019.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Gradska uprava raspisala je još jedan teneder za zimsko održavanje puteva i ulica, jer je, po svemu sudeći, novac namenjen na čišćenje snega u ovoj zimskoj sezoni, zbog obilnih padavina, već potrošen, iako zima nije završena. Kako je objavljeno, ova javna nabavka se sprovedi kroz pregovarački postupak, a pozivi da se jave za posao čišćenja snega su upućeni firmama „Ingrap-Omni“ i Preduzeću za puteve „Valjevo“. Rok za dostavljenje ponuda je istekao 8. februara, ali na sajtu grada Valjeva i na portalu javnih nabavki još uvek nije objavljeno kome je dodeljen ovaj posao.

Prema konkursnoj dokumentaciji, ugovor će biti na snazi do 31. marta, s tim što postoji mogućnost da bude prudužen, ukoliko vremenske prilike to budu zahtevale.

Ove zime posao zimskog održavanja puteva i ulica je poveren građevinskom preduzeću „Ingrap-Omni“, koje je bilo zaduženo za zimsko održavanje valjevskih ulica i lokalnih puteva. Za taj posao je iz gradskog budžeta bilo opredeljeno 40,6 miliona dinara bez PDV-a.

Po programu, sezona zimskog održavanja ulica i puteva traje od 15. novembra 2018. do 31. marta ove godine, međutim, očigledno je da je novac za zimsko održavanje potrošen zbog velikog broja snežnih dana, pa je gradska vlast prinuđena da za taj posao obezbedi dodatni novac.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *