ponedeljak, 24. juna 2024.

Novi tovar “Valjevskog” krenuo za Čikago

Objavljeno: 14. septembra 2016.
Facebook
Twitter
LinkedIn

Iz Valjevske pivare danas je krenuo novi tovar od 30.000 flaša od 0,33 i 0,5 litra “Valjevskog piva” za SAD, pošto je prvi kontigent od 10.000 flaša popijen već za dve sedmice.

Uvoznik je firma „Lav imports“ iz Čikaga, koja ima pravo distribucije piva u 25 država SAD, a organizator je mnogih događaja za srpsku zajednicu u Čikagu. Prvi kontigent “Valjevskog”, koji je uvezla ta firma, potrošen je za samo dve nedelje, pa je za srpsku dijasporu u SAD sada stigla porudžbina za tri puta veću količinu piva, koja će u Čikago stići za mesec dana.

“Verujem da ćemo i u narednom periodu, bar jednom mesečno, ovu ili veću količinu piva isporučivati našim ljudima u Čikagu. Trenutno se pregovara i sa potencijalnim kupcima u Kanadi, ali i Albaniji, a čekamo potvrdu i izvoza u Rusiju, s obzirom da je ugovor sa tamošnjim kupcem iz Moskve potpisan pre pola godine”, rekao je Aleksandar Rajevac, direktor pivare.

U međuvremenu, “Valjevska pivara” je kupca iz Kotora počela izvoz i u Crnu Goru, uz već ranije obezbeđeni izvoz za tržište RS. Na domaćem tržištu, “Valjevsko” osvaja i područje Šumadije i Banata, s obzirom da je ugovorena isporuka kupcima u Kragujevcu i Zrenjaninu.

Jedan komentar na “Novi tovar “Valjevskog” krenuo za Čikago

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *