petak, 24. maja 2024.

Novi trg sa podzemnom garažom na mestu gde je bila NIS-ova pumpa

Objavljeno: 15. maja 2024.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Foto: Grad Valjevo
Foto: Grad Valjevo

VALJEVO- Na prostoru gde je bila NIS-ova pumpa, u blizini stare gradske čaršije Tešnjar, biće izgrađen novi gradski trg sa podzemnom garažom. To je najavio gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković.

“U ovom trenutku, mi pregovaramo sa Ministarstvom privrede, jer je ideja da to sve uradimo kroz javno-privatno partnerstvo. Postoje gradovi u Srbiji koji su podzemne garaže rešavali na taj način. Mislim da je u Valjevu parkiranje u centru veliki problem i pored toga što smo u prethodnom periodu sređivali parkinge i površine u stambenim i blokovskim naseljima. Sada je neophodno da uradimo nešto veliko, a smatram da je podzemna garaža upravo to, jer će ona u centru grada rešiti problem parkiranja”, poručio je gradonačelnik Gojković.

Gradonačelnik Lazar Gojković, foto: Grad Valjevo

S obzirom na to da je ideja da se uradi podzemna garaža, gradonačelnik je naglasio da se otvorio prostor da se napravi i veliki trg, koji će dodatno ulepšati centar grada.

“ Već sada pripremamo potrebnu dokumentaciju, nakon čega idu svi koraci koji su potrebni za projekto-tehničku dokumentaciju i naravno posle toga sledi izgradnja svega ovoga što sam danas ispričao”, kazao je Gojković.

Ideja za novi trg, foto: Grad Valjevo

Plan je da podzemna garaža ima dve etaže, sa najmanje 250 parking mesta.

“Postoji radna grupa na nivou grada, konsultovaćemo sve stručne ljude i uključiti ih da nam daju što više predloga i rešenja. Svakako smatram da to sutra treba da bude prostor koji će spojiti Tešnjar, Hram i naravno centralni deo grada – Dom kulture, Gimnaziju i sve ostale ustanove“, rekao je Gojković.

Na pitanje kada građani mogu da očekuju „novo lice Valjeva“ – novi trg i podzemnu garažu, gradonačelnik Lazar Gojković je odgovorio da je cilj da se u ovoj godini krene sa realizacijom ideje. On je poručio da će Grad dati sve od sebe da to bude brzo realizovano.

2 komentara na “Novi trg sa podzemnom garažom na mestu gde je bila NIS-ova pumpa

 1. Bolje bi mu bilo sa dooobro prostudiraju kakav nam je saobraćaj u vreme gužvi u većem delu dana i iznađe prava dugoročna rešenja i odmah krenu u realizaciju. Saobraćaj u delu stare pijace i Hrama zna da bude haos ili pakao, gde se ne zna Časni krst. I još na sve to, nema ni saobraćajne policije (sede u kafićima).

  0

  0
  1. Pa vi kazete da u Srbiji nista ne valja, narod se iseljaca, plate male a ovamo gust saobracaj. Daj dogovorite se sami sa sobom.

   0

   1

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *