nedelja, 16. juna 2024.

Novi vlasnici postavili novo rukovodstvo u Valjevskoj pivari

Objavljeno: 3. aprila 2019.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Novi direktor Valjevske pivare je Živojin Jovanović, jedan od suvlasnika ove najstarije pivare u zapadnoj Srbiji i vlasnik ubske Zemljoradničke zadruge „Trlić“, saznaje portal Patak online. Dosadašnji direktor Aleksandar Rajevac, koji je prethodnih godina uspešno rukovodio ovim preduzećem, je postavljen za savetnika direktora, dok je novi pomoćnik direktora Ubljanin Zoran Božić, koji je ranije bio stečajni upravnik, a potom i vršilac dužnosti direktora Valjevske pivare do juna 2013. godine, kada je Vlada Srbije na to mesto postavila Aleksandra Rajevca.

Iz drugog puta Valjevska pivara je prodata kompaniji „Brauerei Group“ iz Beograda po ceni od 3,5 miliona evra. Osnivači ovog preduzeća su vlasnici Zemljoradničke zadruge „Trlić“, ubske mlekare „Dr Milk“ i kompanije „Brzmin“ iz Brzeća: Živojin Jovanović, Miloje Blizanjac i Zoran Kostić.

Novi vlasnici su najavili da će u naredne dve godine u Valjevsku pivaru uložiti pet miliona evra u modernizaciju proizvodnje. Valjevska pivara trenutno zapošljava oko 200 radnika, čije su prosečne plate  oko 50.000 dinara , iznad valjevskog proseka. U proteklih pet godina sve obaveze prema radnicima i državi su uredno izmirivane. Kupoprodajnim ugovor je predviđena da u naredne dve godine novi vlasnik ne može da otpusti nijednog radnika, a s obzirom na to da novi vlasnici najavljuju povećanje porizvodnje i širenje tržišta, očekuje se da će Valjevskoj pivari u narednom periodu trebati još radnika.

5 komentara na “Novi vlasnici postavili novo rukovodstvo u Valjevskoj pivari

 1. Pravi vlasnik je ONO sa uba.ONO sto nas stavlja u poziciju mesne zajednice murgas. Ako doceka ONO ce prodati tu istu pivaru onome koje trebao da kupi
  po dogovoru’ da nije bilo politickog pritiska.

  6

  1
  1. Pivara je privatno vlasnistvo
   Kupci su sve popisali i proverili.kao i ministsrstvo privrede.Tvoj predlog ljubice i podrska botova je dokaz neznanja i poslusnosti kradonacelnika.njega cemo najdalje za par meseci popisivati i jao sve vas koji ste kupljeni za sitne pare.

   1

   1

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *