subota, 20. jula 2024.

Novi vodovod za 170 kuća

Objavljeno: 13. septembra 2021.
Facebook
Twitter
LinkedIn

MIONICA- Svih 170 domaćinstva u selu Rajković dobija novi vodovod. Stare dotrajale cevi, postavljene pre više od pola veka, davne 1965. godine, biće zamenjene novim, savremenim cevima.

U toku su radovi na mreži dugoj preko 3,6 kilometara, a radove na izgradnji novog vodovoda, iz koga će u prvoj polovini sledeće godine poteći dovoljne količine vode za redovno vodosnabdevanje više od 300 stanovnika, obišao je predsednik opštine Mionica Boban Janković.

„Naš prioritet je da omogućimo stabilno vodosnabdevanje svake kuće u opštini Mionica. Svaki čovek u Rajkoviću zna koliko je vredan i važan posao koji počinjemo. Koliko je neophodno da ga uradimo u najkraćem mogućem roku. Od kakve je presudne važnosti da česme više nikada, ni tokom najvećih žega ne budu suve, što se zbog zastarelosti i nedovoljnih kapaciteta vodovoda ranije dešavalo! Uz 302 stanovnika, ovde imamo i osnovnu školu koju pohađa 60 đaka. Više od 17 miliona dinara koje investiramo ove godine, osiguraće da naše komšije u Rajkoviću, u skladu s potrebama savremenog čoveka, imaju vodu u bilo koje doba dana, ili godine“, rekao je Janković.

Puštanjem u rad novog vodovoda, restrikcije vode, koje su se dešavale tokom letnjih meseci, postaće stvar prošlosti. Opština Mionica je prethodnih godina investirala u glavne cevovode i povećavanje kapaciteta izvorišta.

Izgradnja novog vodovoda, pored Rajkovića, trajno će rešiti i vodosnabdevanje dela sela Robaje, a posredno i drugih sela na ovom vodovodu.

Opština Mionica je radi razvoja infrastukture konkurisala sa 37 projekata kod Vlade Srbije, a jedna je od 65 lokalnih samouprava koja je uvrštena u program „Srbija 2025“ vredan 3,2 milijarde evra.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *