utorak, 28. maja 2024.

Obeležena slava Grada

Objavljeno: 5. juna 2017.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Danas je slava Valjeva-Duhovski ponedeljak, Druge Trojice. U danu slave organizovana je Duhovska litija, koja se kretala od novog hrama, Sinđelićevom ulicom, Karađorđevom ulicom i ulicom Vojvode Mišića do stare crkve je obavljen čin rezanja slavskog kolača i upisan zapis u hrast koji se nalazi u porti Crkve Pokrova Presvete Bogorodice.

U kratkom govoru povodom slave Valjeva gradonačelnik Slobodan Gvozdenović je svim građanima čestitao slavu. „ Neka je srećna slava i da Bog da zdravlja i zaštiti ovaj grad i svaki grad u Srbiji od svega što nije dobro i na spasenje. Uvek kažem da oni kojima je Bog dozvolio da vrše vlast i upravljaju gradom moraju vladati sa strahom Božijim pre svega da znamo da Gospod pazi na ono što radimo. Neka Vam ovaj dan pre svega prodje u zdravlju i veselju”, poruka je koju je prvi čovek grada uputio građanima Valjeva.

Tokom današnje litije je nošen delić moštiju vladike Nikolaja i svetinje iz Egine, a u ime SPC građanima se obratio vladika valjevski Milutin. “ Hvala gradonačelniku što je danas ovde sa nama jer svi zajedno moramo raditi na dobro na našeg grada i naših gradjana, kako oni politički tako mi duhovno. Svako da ustraje na svom zadatku. Neka Vam je svima srećna slava”, rekao je vladika Milutin.

Nakon rezanja slavskog kolača u porti crkve je održan kulturno-umetnički program.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *