utorak, 5. marta 2024.

Obnovljena pruga od Valjeva do Resnika

Objavljeno: 15. novembra 2017.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Radovi na modernizaciji dela barske pruge od Resnika do Valjeva, u dužini od 77,6 km, su završeni, a vozovi tom trasom mogu sada idu vrzinom do 100 kilometara na sat. Deonicom, koja je rekonstruisana posle 40 godina, danas se provozala ministarka saobraćaja Zorana Mihajlović zajedno sa potpredsednikom Ruskih železnica Aleksandrom Mišarinom, generalnim direktorom RŽD Internešnal Sergejom Pavlovim i predstavnicima medija. Svečanost povodom završetka ovih radova je održana na valjevskoj železničkoj stanici, gde su ministarku dočekali gradski funkcioneri, predvođenim gradonačelnikom Slobodanom Gvozdenovićem, zatim pristalice SNS i novinari.

„Posle 40 godina je rekonstruisano 77, 6 kilometara barske pruge. Nije dovoljno, ali je početak i sigurna sam da nećemo čekati još četiri decenije da bi smo imali modernizovanu kompletnu deonicu pruge Beograd-Bar. Na ovoj pruzi od Resnika do Valjeva su ranije vozovi išli i brzinom manjom od 30 km na sat na pojedinim delovima. Srbija bi za tri godine trebalo da ima najmanje 520 km pruga na kojima će vozovi moći da idu prosečnom brzinom od 120 do 150 km na sat“, rekla je ministarka Mihajlović.

Ugovorena vrednost radova na modernizaciji pruge Resnik – Valjevo je 79,9 miliona dolara. Obnova barske pruge je počela u julu prošle godine, a radove je izvela kompanije RŽD Internešnal. Radovi su finansirani iz ruskog kredita, čija je ukupna vrednost 800 miliona dolara. Najavljeno je da će se sada raditi pruga Stara Pazova – Novi Sad.

Jedan komentar na “Obnovljena pruga od Valjeva do Resnika

  1. Nazalost , Ministarka ta ruka sto je pruzena od gradonacelnika gvozdenovica po mojim sumnjama,, prljava,, je do lakta ! Koliko je potpisao po mojim sumnjama losih poteza koje prelaze u KRIMINAL.Naravno Ministarka nije upoznata mozda sta sve ovaj ,,posteni,,gradonacelnik radi u Valjevu !Ali bitno je za Valjevo da je najzad proradio ovaj voz.Naravno i ovde se ginekolog ponasa kao da je on nesto doprineo !

    11

    5

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *