petak, 21. juna 2024.

Obnovu “koči” država

Objavljeno: 23. juna 2014.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Obnova nakon majskih poplava je, praktično, obustavljena. Državni vrh, iako je obećao, još uvek nije prosledio republičkim poslanicima na usvajanje poseban zakon koji će omogućiti obnovu oštećenih objekata bez raspisivanja tendera za izvođače radova. Taj zakon je veoma važan da bi se skratilo vreme same procedure i da bi radovi što pre počeli. U valjevskom kraju na popravku čeka više od 20 puteva zbog kojih su mnogobrojna domaćinstava više od mesec dana odsečena od sveta, a neophodna je i sanacija više mostova. Direktor gradske direkcije Dragan Jeremić kaže da su sada svi konci u rukama države.

Pored popravki na putevima i mostovima neophodna je i sanacija klizišta i izgradnja više od 30 kuća, koji nisu više uslovne za život, kaže Jeremić.

Prema poslednjim najavama iz državnog vrha Srbije poseban zakon kojim će se skratiti postupak izbora izvođača radova na otklanjanju posledica od poplava trebalo bi da uđe tokom ove sedmice u skupštinsku proceduru. Prema dosadašnjim procenama, šteta od majskih poplava u valjevskom kraju je oko devet miliona evra.

Jedan komentar na “Obnovu “koči” država

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *