nedelja, 23. juna 2024.

Očekuju se padavine do 40 litara po kvadratu

Objavljeno: 10. marta 2016.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVo- Od danas do subote u valjevskom kraju se očekuju padavine do 40 litara po kvadratnom metru. Zamenik gradonačelnika Žarko Kovač kaže za „Patak“ da se veći problemi ne očekuju, ali navodi da su sve službe u pripravnosti, te da su proteklih dana očišćena korita rečica i potoka, koji bi mogli da budu potencijalna opasnost i da dovedu do poplava domaćinstava i zemljišta. „Apelujemo i na građane da očiste potoke u blizini svojih kuća, jer otpad koji se nalazi u potocima, može da napravi probleme“, kaže zamenik gradonačelnika Valjeva.

Kovač kaže da se ovih dana ne očekuju veći problemi na području Valjeva zbog najavljenih padavina i dodaje da je preduzeće zaduženo za održavanje rečnog korita reke Kolubare u pripravnosti. „ Preduzeće ’Erozija’, koje je angažovalo JP ’Srbijavode’ je pripravno i sve procene govore da tokom ovih padavina ne bi trebalo da bude većih problema na valjevskom području“, rekao je Kovač.

U Kolubarskom okrugu do sada je jedino bilo problema u Ljigu, gde je zbog poplava i klizišta proglašeno vanredno stanje.

Jedan komentar na “Očekuju se padavine do 40 litara po kvadratu

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *