ponedeljak, 11. decembra 2023.

Od 1. septembra đaci VI biće u novoj školi

Objavljeno: 14. juna 2017.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO-  Đaci VI škole, konačno će, na jesen, sesti u klupe nove škole, čija izgradnja traje skoro dve decenije i čije otvaranje je do sada više puta najavljivano i odlagano. Zamenik gradonačelnika Dragan Jeremić kaže da su skoro svi radovi na izgradnji ovog školskog objekta završeni, nabavljena je kompletna oprema, tako da će 1. septembra novoizgrađena škola u Brđanima primiti prve đake. Kako je objasnio Jeremić, tokom leta biće „popravljene sitnice“, a za te namene iz gradske kase je izdvojeno 10 miliona dinara.

„Kompetni radovi su završeni, a tokom leta popravićemo ono što su neki izvođači ‘zaboravili’ da urade. To su zaista sitnice, tako da će 1. septembra škola biti spremna za đake. Već u julu počeće preseljenje VI škole, tako da će do početka septembra sve biti gotovo. Nabavljena je oprema za školu, a novac za to su obezbedili Ministarstvo prosvete i lokalna samouporava“, rekao je Jeremić.

Izgradnja VI škole u Brđanima počela je pre 17 godina. Do sada je u izgradnju školskog objekta uloženo oko 300 miliona dinara, a konačna cifra biće poznata tek po okončanju svih radova. U prostoru stare VI škole planirano je otvaranje Međuregionalnog informacionog centara, a uređenje tog prostora počeće čim se škola preseli na novu adresu.

projekat

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *