nedelja, 14. aprila 2024.

Od danas građani mogu da predaju neregistrovano oružje bez posledica

Objavljeno: 8. maja 2023.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Zgrada Policijske uprave Valjevo, foto: Patak online
Zgrada Policijske uprave Valjevo, foto: Patak online

VALJEVO- Građani Srbije u narednih mesec dana moći će da predaju neregistrovano oružje najbližoj policijskoj stanici bez sankcija. Tokom tog perioda građani koji predaju neregistrovano oružje neće krivično odgovarati, niti snositi bilo kakve posledice, a ne moraju dokazivati ni poreklo oružja, prenosi RTS.

Ministarstvo unutrašnjih poslova pozvalo je građane koji poseduju neregistrovano oružje da ga do 8. juna ove godine, predaju najbližoj policijskoj stanici.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je gostujući u Dnevniku RTS-a da je građanima data prilika da u narednih mesec dana sami predaju nelegalno oružje bez posledica, a posle tog roka suočiće se sa strogim kaznama.

„Pozivamo građane koji poseduju nelegalno oružje da se odazovu ovom pozivu, obrate najbližoj policijskoj stanici i predaju oružje za koje nemaju isprave o oružju“, poručila je Jelena Lakićević, načelnik Odeljenja za oružje iz Uprave za upravne poslove, Ministarstva unutrašnjih poslova.

Precizirala je da se poziv odnosi na sve vrste oružja, automatsko kao i svako drugo oružje, minsko-eksplozivna sredstva, delove za oružje i municiju koju su protivpravno držali.

„Ujedno Ministarstvo unutrašnjih poslova poziva i one građane koji nisu predali policijskim stanicama na čuvanje oružje nakon smrti vlasnika, da to sada i urade“, ističe Lakićevićeva.

Oružje u nelegalnom posedu građani u navedenom periodu, bez ikakvih posledica, mogu predati svakog dana, od 7 do 19 časova.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *