petak, 24. maja 2024.

Od danas obavezno nošenje maski i na otvorenom prostoru

Objavljeno: 17. jula 2020.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO – Zbog povećenja broja obolelih od korona virusa u celoj zemlji državni Krizni štab doneo je nove mere koje na snagu stupaju od danas.

Nošenje zaštitnih maski od sada je obavezno, pored zatvorenog, i na otvorenom prostoru na teritoriji cele Srbije u okolnostima u kojima nije moguće držati distance. Zaštitne maske obavezne su na mestima na kojima nije moguće obezbediti rastojanje od jedan i po metar, poput redova ispred prodavnica, apoteka, autobuskih i voznih stajališta i slično.

Odluke Kriznog štaba odnosie se na celu teritoriju Srbije, a to važi i za nošenje maski u zatvorenom prostoru, koje je do sada bilo obavezno u pojedinim gradovima.

Na teritoriji cele Republike Srbije, bez obzira da li je u određenoj opštini ili gradu proglašena vanredna situacija, zabranjena su okupljanja na javnim mestima u zatvorenom i otvorenom prostoru za više od deset ljudi.

Za vreme boravka na javnim mestima, između okupljenih mora postojati distanca od jedan i po metar, odnosno svaka osoba mora zauzimati minimum četiri kvadratna metra.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *