subota, 20. aprila 2024.

Od danas rade pojedine uslužne delatnosti

Objavljeno: 27. aprila 2020.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO – Od danas, u sklopu mera koje je donela Vlada Srbije, dozvoljen je rad pijacama u zatvorenom prostoru, frizerskim i kozmetičkim salonima, salonima za negu lepote, kao i fitnes centrima i teretanama.

Saopšteno je, međutim, da svi ovi objekti moraju obavljati svoje delatnosti uz korišćenje zaštitne opreme, kao što su maske, rukavice i dezinfekciona sredstva, a pojedini objekti, poput teretana i fitnes centara, usled prirode delatnosti, moraju dodatno pojačati dezinfekciju objekata i posebnim protokolima urediti način rada, vodeći računa o socijalnoj distanci i broju ljudi unutar objekta.

Inače, Štab za vanredne situacije je u svom saopštenju doneo zaključak da se preporučuje ustanovama zaštite kulturnog nasleđa: biblioteke, muzeji, arhivi i galerije, čiji je osnivač grad Valjevo a koji su obustavili rad Odlukom o proglašenju vanrednog stanja, da nastave sa radom najkasnije od 27. aprila 2020. godine.

“Rukovodioci ustanova su dužni da zaposlenima i korisnicima obezbede primenu svih preventivnih mera od uticaja na bezbednost i zdravlje, a posebno onih koji se odnose na sprečavanje širenja zarazne bolesti COVID-19”, navodi se u saopštenju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *