nedelja, 26. maja 2024.

Od danas rade ugostiteljski objekti

Objavljeno: 4. maja 2020.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO – Od danas, u sklopu olakšanja mera tokom vanrednog stanja koje je donela Vlada Srbije, sa radom ponovo počinju ugostiteljski objekti, odnosno kafići i restorani.

U skladu sa merama Republičkog štaba za vanredne situacije, valjevski Štab za vanredne situacije doneo je set mera koje treba da poštuju vlasnici i gosti ugostiteljskih objekata, kako bi se preventivno sprečilo širenje korona virusa.

“Obavezno je nošenje lične zaštitne opreme svih zaposlenih tokom radnog procesa (maske, radne uniforme i po potrebi rukavice). Zaposleni koji direktno komuniciraju ili uslužuju goste i korisnike poželjno je da koriste i vizir. Gosti u ugostiteljske objekte moraju ulaziti sa maskom, koja se mora nositi i prilikom preuzimanja hrane i pića putem kućne dostave ili šalterske prodaje. Bez maski u prostoru objekta mogu boraviti samo gosti dok su za svojim stolom”, navodi Štab.

Takođe, kako je preporučeno, raspored stolova u zatvorenom ili otvorenom prostoru ugostiteljskih objekata treba organizovati tako da razmak između gostiju koji sede za istim ili susednim stolovima, ne bude manji od propisane socijalne distance od dva metra.

U suprotnom obezbediti fizičke barijere (od pleksiglasa ili drugog punog materijala) koji će deliti prostor između stolova.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *