petak, 14. juna 2024.

Od jula grejanje po potrošnji

Objavljeno: 10. februara 2014.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Od 1. jula ove godine svi korisnici daljinskog grejanja u Valjevu moraće da plaćaju grejanje po potrošnji. Tu odluku donelo je Ministarstvo enrgetike i ona se odnosi na sve toplane u Srbiji. Novina je i to da će potrošači, ubuduće, punu cenu grejanja plaćati tokom grejne sezone, a u ostalim mesecima izdavajaće 30 dinara po kvadratu za naknadu prema Uredbi o grejanju. Direktor valjevske toplane Ivko Stojković kaže da će građani koji žive u stambenim zgradama do 1. jula imati mogućnost da ugrade merače toplote, u suprotnom, računi će biti faktirisani na osnovu potrošnje cele stambene zgrade. Stojković kaže da je do sada interesovanje građana za ugradnju merača bilo veoma slabo.

Sve toplane u Srbiji trebalo je još od prošle godine da krenu sa naplatom po potrošnji, međutim, 1. jul ove godine je krajnji rok za to. Cena merača po grejnom telu kreće se oko 50 evra, a tim poslom se bavi nekoliko firmi iz Beograda, kaže Stojković.

Na gradskoj toplani je priključeno oko 5.000 korisnika, a najveći broj njih grejanje plaća po kvadratu. Za kupovinu merača za dvosoban stan, koji u proseku ima pet grejnih tela, potrebno je oko 250 evra.

 

2 komentara na “Od jula grejanje po potrošnji

  1. Al ovde neko pravi biznis, 50e po grejnom telu. Zar nije jeftinije staviti jedan merac po stanu, kad vec? Ovaj narod samo gule, ko god i kad god stigne.

    0

    0
  2. Neka Toplana plati za potrosace tih 250e u proseku,pa onda neka kazu“moraju“ preci na takav sistem naplate.Nista se ne mora!

    0

    0

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *