nedelja, 16. juna 2024.

Od polovine marta pacijentima će biti dostupan novi skener

Objavljeno: 2. marta 2017.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Savremeni skener, koji je stigao u valjevsku bolnicu, pacijentima će biti dostupan od polovine marta. Ovaj aparat vredan 45 miliona dinara za nedelju dana biće na usluzi bolničkim pacijentima, a za dve nedelje i drugim pacijentima. Kako je objašnjeno, u pitanju je 80 slajsni skener sa savremenim programima. Načelnica radiologije dr Jasmina Kovačević kaže da u odnosu na prethodni ima brojne prednopsti.

„Za pacijente je značajno vremensko skraćenje pregleda. Jedna od prednosti ovog aparata jeste i nosivost stola za pacijente. Ranije smo imali problem sa gojaznim pacijentima, tako da oni koji su imali preko 100 kilograma nisu mogli biti pregledani, dok je nosivost ovog stola do 200 kilograma. Ovaj aparat smanjuje dozu zračenja do 40 posto i količinu kontrasta pri pregledu, što je takođe važno za pacijente“, kaže dr Kovačević.

Posao nabavke novog skenera za valjevsku bolnicu je obavljen za vreme bivšeg direktora valjevske bolnice dr Dobrivoja Grujičića, a ministar zdravlja Zlatibor Lončar, koji je prilikom otvaranja ambulante u Divcima poručio da će država obezbediti novac za kupovinu ovog aparata, je održao svoje obećanja, tako da će žiteljima Valjeva i opština Kolubarskog okruga na raspolaganju biti ovaj savremeni dijagnostički aparat.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *