utorak, 28. maja 2024.

Od ponedeljka ceo Dom zdravlja prelazi u kovid režim

Objavljeno: 6. januara 2022.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Zbog naglog povećanja broja pregleda pacijenata sa respiratornim infekcijama, valjevski Dom zdravlja od 10. januara prelazi u kovid režim, kao što je bilo u periodu od sredine septembra do početka decembra prošle godine.

Pregledi pacijenata  sa respiratornim infekcijama obavljaće se u prizemlju i na drugom spratu, na odeljenju Medicine rada. Testiranje na prisustvo virusa i rendgen snimanje radiće se u prizemlju, a analiza krvi u laboratoriji na prvom spratu. Rezultati se izdaju na improvizovanom šalteru ordinacije u prizemlju, kao i do sada.

„Ujedno obaveštavamo građane da će i na Božić, 7. januara, Kovid ambulanta u prizemlju Doma zdravlja raditi od 7 do 22 časa. Trenutno pacijente pregleda šest lekara istovremeno, njihov broj će se po potrebi povećavati“, saopšteno je iz Doma zdravlja.

Ostali pregledi odraslih građana od ponedeljka će se obavljati u ambulantama Novo naselje i Dom penzionera, a radno vreme je od 7 do 20 časova.  Laboratorijske analize za ove pacijente radiće se u Biohemijskoj laboratoriji valjevske Opšte bolnice.

Pregledi radnika i tzv. specifični pregledi sprovodiće se u ambulanti Peti puk u prepodnevnim satima.

Kovid ambulanta za decu sa respiratornim infekcijama i dalje će biti u prizemlju Pedijatrije – drugi ulaz, dok je prvi deo namenjen preventivnim i sistematskim pregledima dece.

Sve ostaje isto i kada su u pitanju usluge Ginekološke službe. Za zdrave trudnice ulaz je sa zadnje strane zgrade – iza prostorija Službe hitne pomoći, a za kovid pozitivne na bočna pokretna vrata, desno od glavnog ulaza Doma zdravlja.

„Podsećamo sugrađane da za produžavanje hronične terapije mogu koristiti brojeve telefona 064 8321 997 i 064 8321 431 radnim danima od 7.00 do 13.30, kao i sajt Doma zdravlja www.dzvaljevo.rs, klikom na Portal za pacijente i popunjavanjem jednostavnog formulara koji se nalazi na toj stranici“, navodi se u saopštenju za javnost Doma zdravlja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *