petak, 24. maja 2024.

Odbornici i gradski funkcioneri na “izletu” u Rovnima

Objavljeno: 13. maja 2015.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Valjevski odbornici, gradonačelnik Stanko Terzić i članovi Gradskog veća obišli su branu „Stubo-Rovni“. Oni su autobusom stigli na branu u Rovnima, a nakon toga su obišli vodozahvatnu kulu, komandnu zgradu, put i most na reci Sušici, novu crkvu i upravnu zgradu. U obilasku je bilo samo 16 odbornika lokalnog parlamenta, a pozivu gradonačelnika odazvalo se i četvoro članova Gradskog veća. Odbornici i članovi Gradskog veća nisu mogli da nam daju preciznu informaciju zbog čega su došli na branu, a zajednički odgovor i za jedne i za druge je da su tu da bi ispoštovali gradonačelnika Stanka Terzića i predsednika Skupštine grada Mihaila Jokića, koji su ih pozvali da krenu u obilazak ove investicije. Većina njih je rekla da su branu već obišli nekoliko puta, tako da prilikom ove posete nisu ništa novo videli, dok su pojedini članovi Gradskog veća rekli da su došli na izlet.

Pozivu za obilazak brane su se odazvali samo odbornici vladajuće većine, ali ne svi, pošto je na brani bilo samo 16 odbornika. Sa odbornicima nije došao predsednik Skupštine grada Mihailo Jokić, koji nam je rekao da je ostao u Valjevu zbog važnih sastanaka. Još uvek nije poznato ni kada će biti održana vanredna sednica Skupštine grada, koja bi, kako je najavljeno na poslednjoj sednici lokalnog parlamenta, trebalo da ima samo jednu tačku dnevnog reda, a to je pitanje brane „Stubo-Rovni“. Predsednik Skupštine grada Mihailo Jokić za “Patak” kaže da je do sada samo šest odbornika potpisalo zahtev za održavanje vanredne sednice lokalnog parlamenta, što je nedovoljan broj. “Čim budem imao dovoljan broj potpisa zakazaću vanrednu sednicu”, kaže Jokić.

Jedan komentar na “Odbornici i gradski funkcioneri na “izletu” u Rovnima

  1. Kako ih samo šestoro zahteva zakazivanje vanredne sednice Skupštine Grada pokazuje zainteresovanost za problem. Jadna nam je majka sa takvima i njima sličnima. Kakav imunitet, kakva zainteresovanost za građane, kakvi projekti, trice i kučine. Sve prozirna paučina. U Skupštini uglavnom sede da sebi i svojima obezbede po nešto što se još može obezbediti. Nekakav posao ili članstvo u Upravnim odborima, nešto malo para koje od dnevnica koje sa strane, neki metar asfalta, kabla za jaču struju il za telefon… To im je svrha sedenja i javljanja u Skupštini. Dobar deo vapi za promocijom pa se stiče utisak da nešto rade i šatro se zalažu za radju i guliju. Pod hitno to treba raspustiti i sve iz početka, al tada bi retko koji od njih uspeo da prođe, ako ne ostane izborni sistem koji je sada važeći.

    0

    0

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *