utorak, 28. maja 2024.

Odlažu se sve manifestacije i druga javna okupljanja

Objavljeno: 17. septembra 2021.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- „Štab za vanredne situacije grada Valjeva je danas održao sednicu, na kojoj je doneo Zaključak da se odlažu sve javne manifestacije i sva druga javna okupljanja u zatvorenom i otvorenom prostoru do poboljšanja epidemiološke situacije“, saopšteno je iz Gradske uprave.

„Takođe, obavezuju se pravna lica i preduzetnici koja organizuju javna okupljanja u zatvorenom i otvorenom prostoru na striktno i dosledno poštovanje mera koje su određene Uredbom o merama za sprečavanje i suzbijanje zarazne bolesti COVID-19, Naredbom o radnom vremenu i prostornim ograničenjima za vreme nepovoljne epidemiološke situacije tokom trajanja zarazne bolesti COVID-19 i Naredbom o zabrani okupljanja u Republici Srbiji na javnim mestima u zatvorenom i otvorenom prostoru“, stoji u saopštenju.

U saopštenju se navodi da se obavezuju republičke i gradske inspekcije da pojačaju inspekcijsku kontrolu sprovođenja propisanih i naloženih protivepidemijskih mera u skladu sa ovlašćenjima i preporukama Republičkog kriznog štaba, kao i javne ustanove (zdravstvene, predškolske i školske ustanove, republičke i gradske institucije, kao i drugi poslovni subjekti) da se još aktivnije uključe u promociju vakcinacije protiv COVID 19 oboljenja.

„Komandant Štaba za vanredne situacije grada Valjeva Lazar Gojković, apelovao je na građane da se vakcinišu, kao i da striktno poštuju mere koje su trenutno na snazi“, navedeno je u saopštenju za javnost Gradske uprave.

Седница Штаба за ванредне ситуације

Inače, u Valjevu je već danima unazad nepovoljna epidemiološka situacija. U bolnicu stižu pacijenti sa sve težom kliničkom slikom, a trenutno se na lečenju nalazi čak 136 pacijenata sa simptomima korona virusa! U Kovid ambulanti Doma zdravlja dnevno imaju i po 700 pregleda, ogromne su gužve, ali i veliki pritisak na lekare i drugo medicinsko osoblje.

 

Jedan komentar na “Odlažu se sve manifestacije i druga javna okupljanja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *