sreda, 24. aprila 2024.

Odloženo polaganje testa iz matematike

Objavljeno: 18. juna 2019.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Ministarstvo prosvete Srbije saopštilo je jutros da je polaganje testa iz matematike u okviru završnog ispita za učenke osmih razreda, predviđeno za danas u 9.00, odloženo za četvrtak, 20. jun. Kako se navodi, učenici će test polagati od devet do 11 časova.

Termin održavanja kombinovanog testa neće se menjati i ispit će biti održan u skladu sa Kalendarom aktivnosti za sprovođenje završnog ispita za školsku 2018/2019. godinu, odnosno, u sredu, 19. juna, kaže se u saopštenju. Ministarstvo dodaje da se sve ostale aktivnosti u vezi sa upisom učenika u srednje škole nastavljaju po utvrđenom Kalendaru.

Ministar prosvete Mladen Šarčević  potvrdio je da je test iz matematike na maloj maturi „provaljen“ i to da se to dogodilo u nekoj školi. Kaže da su Zavod za unapređivanja kvaliteta obrazovanja i Ministarstvo prosvete dobro uradili svoj posao, ali je „zatajilo“ negde na terenu, zbog čega je test iz matematike pomeren za četvrtak.

„Neko je otvorio rezervnu kesu sa testovima i prodao test iz matematike. Ne znamo gde se to dogodilo, ali to će da utvrdi policija. Biće smena zbog ovoga. Svi će morati policiji da pokažu rezervne kese, pa će se utvrditi gde se ovo dogodilo“, kaže Šarčević za „Novosti“.

Foto: Grad Valjevo

Jedan komentar na “Odloženo polaganje testa iz matematike

  1. Ko garantuje da i ostali testovi nisu provaljeni?Svi testovi treba da se ponište i nema prijemnog,deca da se upišu na osnovu uspeha u školi,svi roditelji treba da podrže,ovo je stres za dete.

    6

    2

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *