petak, 24. maja 2024.

Odluka o udaljenju Vujić-Subotića sa posla

Objavljeno: 27. juna 2017.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Gradsko veće je donelo odluku o udaljenju s rada zaposlenog Aleksandra Vujić Subotića, zaposlenog na mestu načelnika Gradske uprave za lokalni razvoj, privredu, urbanizam i komunalne poslove. Veće je odluku donelo na osnovu Rešenja Višeg suda u Valjevu kojim je Vujić Subotiću određen pritvor. Udaljenje s rada zaposlenog počelo je od 20. juna, a trajaće dok bude u pritvoru. Prilikom donošenja ove odluke Gradsko veće pozvalo se na Član 147. stav 2. Zakona o zaposlenima kojim je propisano da rešenje o udaljenju s rada donosi poslodavac, navodi se u saopštenju za javnost koje potpisuje kabinet gradonačelnika.

Načelniku Gradske uprave Aleksandru Vujić Subotiću (34), službeniku Gradske uprave A.Đ. (34), kao i petorici vlasnika i odgovornih lica u preduzećima iz Valjeva, Šapca i Novog Sada određen je pritvor do 30 dana. Posle hapšenja i policijskog zadržavanja, od osmoro uhapšenih, na slobodi je jedino radnica Gradske uprave  T.I. (28), za koju tužilaštvo nije ni tražilo određivanje pritvora, tako da će se braniti sa slobode.

Pored dvojice zaposlenih u Gradskoj upravi, pritvor do 30 dana je određen R.Đ. (43) odgovornom lice SZTR “Fiskal“ Valjevo, B. S. (38) odgovorno lice radnje za popravku metalnih proizvoda, M.P. (46) odgovorno lice preduzeća “JAPI COM“ Novi Sad, M. V. (50) odgovorno lice preduzeća “PSC Vuković“ Šabac i A.P. (36) odgovorno lice GP „ VA gradnja 2007“ Valjevo. Njima se na teret stavlja da su tokom 2017. godine u više navrata u postupku javnih nabavki čiji je naručilac Gradska uprava Valjevo, dogovarali tendere za nabavku vozila, auto sedišta za decu, servisiranje i nabavku fotokopir aparata i štampača, kao i kancelarijskog materijala.

projekat

Jedan komentar na “Odluka o udaljenju Vujić-Subotića sa posla

  1. Udaljenje sa posla će trajati dok je u pritvoru? A šta će biti posle pritvora,ponovo na neku važnu funkciju? Njega treba udaljiti za stalno iz državne uprave,pa neka ide da slika sa tatom,da vidi kako je zaraditi koji dinar… Najlakše je da se krade i uzima mito!

    13

    2

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *