nedelja, 23. juna 2024.

Odluke Štaba za vanredne situacije grada

Objavljeno: 15. januara 2016.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Štab za vanredne situacije grada Valjeva, u užem sastavu, zasedao je danas zbog najave RHMZ i Sektora za vanredne situacije da se danas očekuju kišne padavine sa povećanjem vodostaja na vodama II reda, što može da izazve izlivanje na ugroženim područjima i da će ove padavine krajem dana preći u sneg, kao i činjenice da se od nedelje očekuje dolazak hladnog talasa sa temperaturama ispod nule.

Kako je saopšteno, inspekcijskim organima i komunalnoj policiji je naloženo da obiđu vodotokove II reda i mrežu putnih kanala i u saradnji sa stručnim licima iz JP Direkcije za puteve i izgradnju grada Valjeva, predlože otklanjanje uočenih nedostataka.

Gradskoj direkciji je naloženo da u saradnji sa preduzećima koja se brinu o zimskom održavanju ulica i lokalnih nekategorisanih puteva obezbedi sprovođenje Programa zimskog održavanja. Nalaže se se JKP Vodovod i JP Toplana da obezbede pripravnost u slučaju potrebe za aktivnostima kojima se održava stanje redovne isporuke. Nalaže se JKP Vidrak da obezbedi pripravnost u slučaju angažovanja na čišćenju snega sa trgova, parkinga i ostalih javnih površina.

Inspekcijskim organima i komunalnoj policiji je naloženo da u dane vikenda organizuju dežurstva i upozoravaju sugrađane na obavezu čišćenja trotoara ispred stambenih objekata i lokala koje koriste, dok je Odseku za vanredne situacije i poslove odbrane naloženo da obezbedi dežurstvo u dane vikenda.
Od službe Gradske uprave se traži da nabavi računar radi automatskog praćenja hidrološke stanice na reci Kolubari uključivanjem u sistem Dewetra, a Centru za socijalni rad je naloženo da izvrši zbrinjavanje Nenada Aksentijević iz sela Brangović, kome je izgorela kuća u požaru i privremeno smešten u kontejner MUP-a.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *