subota, 20. aprila 2024.

Odmaralište za porodice sa decom sa autizmom

Objavljeno: 22. jula 2021.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO – Valjevsko Udruženje građana „Autizam“ uspelo je zahvaljujući donatorima da  dobije i uredi besplatan smeštaj za odmor porodica sa autističnom decom u jednom seoskom domaćinstvu u Moravcima kod Ljiga, prenosi RTS.

Odmarališe za porodice sa autističnom decom nalazi se u selu Moravci kod Ljiga, na oko tri hektara imanja, a Udruženje građana „Autizam“ iz Valjeva u doniranom domaćinstvu  adaptiralo je prizemlje veće kuće.

„U prizemlju treba da se adaptira sala za fizičko, biće ogromna trpezarija, na spratu će biti pet spavaćih soba. Tako da će kapacitet biti sedam porodica. To smo osmislili da bude besplatan boravak dece sa roditeljima. Tako da nas mnogo ljudi zove, do sredine avgusta već se porodice javljaju“, kaže Gabrijela Šipoš, predsednik UG „Autizam“, a prenosi RTS.

Uz  smeštaj u ovom domaćinstvu, u planovima ovog Udruženja  nalaze se i drugi sadržaji i stručna podrška, ukoliko bude očekivane pomoći donatora.

„Mi smo tako osmislili da imamo razne radionice s tom decom, ali dok se objekat kompletno ne završi, mi to ne možemo zaista realizovati. Jer manja kuća koja, kao što vidite, ima 80 kvadrata tu će biti osmišljen dnevni boravak gde će stručna lica raditi s decom“, kaže Gabrijela Šipoš.

Udruženje „Autizam“ ove godine nagrađeno je godišnjom nagradom Grada Valjeva.

Fotografija: UG “Autizam” Valjevo

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *