subota, 30. septembra 2023.

Održan jednočasovni štrajk radnika Krušika

Objavljeno: 30. marta 2023.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Nezadovoljni radnici valjevskog Krušika, uz podršku četiri reprezentativna sindikata održali su juče jednočasovni štrajk upozorenja, ispred pogona u krugu fabrike. Prema rečima predstavnika sindikata izlaznost je bila 95 odsto, a Nadzorni odbor fabrike je juče zakazao hitnu sednicu na kojoj je trebalo da se razmotre zahtevi radnika, objavljeno je na sajtu USS Sloga.

Nezadovoljni svojim platama, radnici Krušika zahtevaju povišicu od 10.000 dinara u neto iznosu kako bi njihove zarade makar delimično pratile inflaciju.

Štrajk je inicirala grupa nezadovoljnih radnika iz Krušikove Livnice, nakon čega su im se pridružili radnici iz ostalih pogona vojnog dela fabrike, a podržan je od strane četiri reprezentativna sindikata u fabrici – Sindikata Sloga, Samostalnog sindikata, Nezavisnosti i Asocijacija slobodnih i nezavisnih sindikata Srbije.

„Sve eventualne dalje akcije u vezi radikalizacije štrajka, prema najavama iz sindikata – preduzeće se u skladu sa odlukama u vezi njihovih zahteva koje bude doneo Nadzorni odbor“, navedeno je na sajtu sindikata „Sloga“.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *