subota, 20. jula 2024.

Ograničene posete bolesnicima na svim odeljenjima

Objavljeno: 25. januara 2018.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Rukovodstvo valjevske bolnice je donelo odluku da zbog pojave gripa od sutra ograniči posete bolesnicima na svim odeljenjima. „Nakon što je stigla potvrda Centra za kontrolu i prevenciju zaraznih bolesti Zavoda za javno zdravlje o postojanju obolelih lica od gripa tipa „B“ na teritoriji Kolubarskog okruga, kao i postojanju većeg broja oboleih lica od respiratornih oboljenja sličnih gripu, v.d. direktora bolnice dr Zoran Đurić je doneo odluku o ograničenju poseta bolesnicima, saopšteno je iz Opšte bolnice.

„Odluka stupa na snagu od sutra, a podrazumeva trajanje posete maksimalno do 30 minuta, prisustvo ukupno, za vreme posete, 1-2 posetioca po bolesniku i zabranu posete bolesnicima od strane dece do 15 godina starosti. Mole se svi građani da sa simptomima sličnim gripu (povišena temperatura, curenje iz nosa, bolovi u mišićima, stomačne tegobe…), ne dolaze u posete pacijentima koji su hospitalizovani u Opštoj bolnici Valjevo“, navodi se u saopštenju za javnost valjevske bolnice.

Kako je najavljeno, za vreme trajanja ograničenja poseta bolesnicima biće pojačane sanitarno-higijenske mere u valjevskoj bolnici, kao i nadzor nad posetiocima od strane medicinskog osoblja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *