subota, 20. aprila 2024.

Okružna smotra recitatora

Objavljeno: 15. maja 2021.
Facebook
Twitter
LinkedIn
DCIM100MEDIADJI_0065.JPG
DCIM100MEDIADJI_0065.JPG

MIONICA- Kulturni centar „Mionica“ je i ove godine bio domaćin Okružne smotre recitatora pod nazivom „Pesniče naroda mog“ na kojoj je učestvovalo 67  učenika iz osnovnih i srednjih škola Kolubarskog okruga.

Zbog pandemije korona virusa, takmičenje je održano onlajn. Stručni žiri je slušao snimak izvođenja takmičara. Takmičenje je organizovano u tri kategorije, i to mlađeg, srednjeg i starijeg uzrasta.

Pobednici 52. Okružne smotre recitatora su Hana Perić, Mina Simić i Viktor Lukić iz Valjeva  koji su se plasirali i na 52. Republičku smotru recitatora.

Ovogodišnji stručni žiri činili su glumica Katarina Vićentijević, glumica Angelina Lukić i reditelj Miroslav Trifunović.

Pobednici su nagrađeni knjigama shodno uzrastu, a nagrade su im dostavljene putem pošte.

U kategoriji mlađeg uzrasta drugo mesto je osvojila Nađa Mandić, a treće mesto Jovana Petrović iz Valjeva.

Marija Dubljević iz Lajkovca osvojila je drugo mesto u kategoriji srednjeg uzrasta, dok se Nikola Aleksić iz Osečine plasirao na treće mesto. Dušici Jakovljević iz Valjeva pripalo je drugo mesto u kategoriji starijeg uzrasta, a Sofiji Nenadović iz Valjeva treće mesto.

Okružna smotra recitatora u Mionici se održava od 2003. godine. Kulturni centar i opština Mionica su i ove godine sa velikom pažnjom organizovali smotru recitatora. Ovakva takmičenja su izvanredna prilika za učenike i nastavnike, gde mogu da pokažu svoj talenat i čuvaju i neguju književnost i umetnost.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *