utorak, 28. maja 2024.

Opasnost od poplava u Valjevu

Objavljeno: 22. juna 2020.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Zbog obilne kiše koja je danas padala na teritoriji grada Valjeva, uvedena je redovna odbrana od poplava i sve službe su u pripravnosti. Sve reke su u porastu, ali u ovom trenutku je situacija stabilna i nema značajnijeg izlivanja i opasnosti od poplava.

„Reka Obnica je u značajnom porastu i zbog toga je podignut nivo reke Kolubare u toku popodneva, pa je oko 18 časova iznosio od 140 do 160 cm. Na reci Kolubari još uvek ima puno prostora u velikom koritu i za sada nema opasnosti od izlivanja ove reke. Obnica se izlila na nekoliko mesta i to na rečnim krivinama. Poplavila je pomoćne objekte, dok su stambeni objekti i stanovnici za sada bezbedni“, navodi se u saopštenju za javnost gradonačelnika Valjeva.

Sve vodotokove drugog reda su obišli nadležni i uverili se da je situacija za sada stabilna, ali prema upozorenju RHMZ od 20 časova, pa do ponoći se očekuje nastavak padavina i zbog toga može doći do plavljenja vodotokova. Zbog toga se apeluje na građane da pozovu broj 193 u slučaju da im je potrebna pomoć ili evakuacija.

Na reci Gradac nema značajnog povećanja vodostaja, iako se ona izlila na nekim mestima.

„ Situacija može da se brzo promeni i tokom noći su sve službe u pripravnosti. Ujutro će zasedati i Štab za vanredne situacije, nakon čega će javnosti biti saopštene novosti u vezi sa stanjem na rekama u valjevskom kraju“, navodi se u saopštenju za javnost kabineta gradonačelnika.

Foto: Đorđe Medenica

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *