subota, 20. jula 2024.

Opština Mionica gradi dečje igralište u Banji Vrujci

Objavljeno: 19. aprila 2021.
Facebook
Twitter
LinkedIn

MIONICA- Mionička opština izgradiće novo dečje igralište u centru Banji Vrujci. Igralište će se nalaziti u blizini glavne česme. Projekat je najavio predsednik opštine Mionica Boban Janković, koji je zajedno sa direktorkom Turističke organizacije Mionica Bojanom Glišić i direktorom JKP „Vodovod Mionica“ Zoranom Čitakovićem, obišao Banju Vrujci radi definisanja pripremnih aktivnosti i radova za predstojeću turističku sezonu.

Najavljeno je uređenje obale reke Toplice. Pored postavljanja parkovskih klupa najavljeno je čišćenje, košenje, sadnja cveća, farbanje mostova  i kandalabera. Dogovoreno je da se uklone oborene bandere, urede česma, park  i šetalište.

„Mionica obiluje turističkim potencijalima. Banja Vrujci predstavlja turistički biser zapadne Srbije. Zdravlje, čista voda i priroda su zaštitni simboli Banje Vrujci. Izuzetno smo zahvalni republičkoj Vladi koja nas je uključila u program „Srbija 2025“, koji će nam pomoći da ove lepotu Banje Vrujci sačuvamo za našu decu, za nove generacije Mioničana“,  rekao je Janković.

Predsednik opštine i direktor JKP „Vodovod Mionica“

Po rečima direktorke Turističke organizacije Mionica Bojane Glišić planirano je i postavljanje novih info tabli za turiste. Glišićeva je navela da se u TO vredno pripremaju za predstojeću sezonu. Realizuju se i projekti „Gradovi u fokusu“ i „Upoznajte Srbe u Mionici“. Takođe, osmišljavaju se i nove etnološke radionice i religijske ture, radi obogaćivanja turističke ponude Mionice.

Opština Mionica opredelila je 31 milion dinara za razvoj turizma. Dodatna sredstva očekuju se i iz projekata nadležnih ministarstava.

Turistički objekti u opštini Mionica raspolažu sa 796 ležajeva, a prema statističkim podacima u 2020. godini registrovano je 8 388 posetilaca za čitavu teritoriju Mionice.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *