ponedeljak, 27. maja 2024.

Optimalan broj je 360 taksi vozila u Valjevu

Objavljeno: 10. marta 2023.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Taksi (arhiva)
Taksi (arhiva)

VALJEVO- Članovi Gradskog veća su na poslednjoj sednici usvojili Program organizovanja taksi prevoza na teritoriji grada Valjeva za period do 2027. godine.

Kako je navedeno, u okviru planiranih potreba grada Valjeva za taksi prevozom, utvrđen je optimalan broj od 360 taksi vozila i 17 lokacija taksi stajališta sa 85 taksi mesta, koje je odredilo  odeljenja nadležno za poslove tehničke regulacije saobraćaja Gradske uprave.

Na istoj sednici su prihvaćeni izveštaji o realizaciji programa poslovanja JP za upravljanje i korišćenje regionalnog višenamenskog hidrosistema Stubo – Rovni „Kolubara“, kao i JKP-a „Vodovod“, „Toplana“, „Vidrak“ i „Polet za prošlu godinu.

Gradsko veće, foto: Grad Valjevo

Utvrđen je i predog Odluke o upravljanju pijacama. Ovom odlukom se uređuju uslovi i način obavljanja komunalne delatnosti upravljanja pijacama i pružanja usluga na njima na teritoriji Valjeva, vrste, naziv i lokacije pijaca, opremanje, održavanje, način izdavanja pijačnog prostora, radno vreme, uslovi i način obavljanja prometa robe, obaveze prodavca, mere zabrane i uslovima pod kojima se može uskratiti pružanje pijačnih usluga, prava i obaveze vršioca komunalne delatnosti i korisnika usluga, prava i obaveze vršioca komunalne delatnosti, način obezbeđivanja kontinuiteta u obavljanju delatnosti i obaveze vršioca delatnosti u slučaju planiranih i neplaniranih prekida u pružanju usluge, nadzor i druga pitanja od značaja za obavljanje ove komunalne delatnosti.

Kako je navedeno, JKP „Polet“, koje gazduje valjevski pijacama, je dužno da ispunjava uslove u pogledu stručne osposobljenosti kadrova i tehničkog kapaciteta koji su potrebni za obavljanje komunalne delatnosti upravljanja pijacama, propisane Uredbom o načinu i uslovima za otpočinjanje obavljanja komunalnih delatnosti.

Razmatran je predlog Programa za rad Saveta za bezbednost saobraćaja na putevima na teritoriji grada Valjeva za ovu godinu.

Kako je obrazloženo, ovim programom, utvrđuju se ciljevi, mere i aktivnosti u okviru ključnih oblasti rada, rokovi, finansijska sredstva i odgovorni subjektu za sprovođenje istih, predviđeni zakonskim i podzakonskim propisima o bezbednosti saobraćaja na putevima u cilju unapređenja bezbednosti saobraćaja na putevima.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *