petak, 14. juna 2024.

Optuženi za ubistvo Dragojlovića izneo svoju odbranu

Objavljeno: 1. februara 2018.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO – Danas je pred Višim sudom u Valjevu počelo suđenje Sretenu Nikoliću, optuženom da je u kafiću “Zipa” ubio Damjana Dragojlovića (25) i ranio još troje gostiju. “Tukao me je i ponižavao pred devojkom koja mi se sviđala, bio sam pijan i drogiran i sećam se samo da mi je pao mrak na oči. Od 2013. godine pa do dana ubistva su me maltretirali Damjan i njegovi drugovi. Zbog straha nisam smeo da izađem na ulicu, živeo sam u kućnom pritvoru”, rekao je na početku suđenja Sreten Nikolić. Iznoseći svoju odbranu on je rekao da se samog ubistva ne seća, te da ima prekid filma.

“Tog dana sam ceo dan i celo veče pio pivo i rakiju. Uveče smo izašli u grad i posle obilaska nekoliko kafana, krenuli smo u ‘Zipu’. Bio sam sa još nekoliko drugova. Damjan je pustio sve da uđu u lokal, a meni nije dozvolio. Ispred kafića me je omaložavao i vređao članove porodice, nakon čega me je nokautirao pesnicom u glavu zbog čega sam pao. Sve se dešavalo pred devojkom koja mi se sviđala i s kojom sam hteo vezu. Osećao sam veliki bes i poniženje – rekao je Nikolić.

On je rekao da je kritične noći, pored velike količine alkohola, uzeo jedan gram “spida”, te da mu je “pao mrak na oči” kada je ušao u lokal i kada ga je neko udario u glavu “čašom ili flašom”, tako da se trenutka kada je ubio Damjana ne seća. U nastavku suđenja biće saslušano oko 30 svedoka.

Damjan Dragojlović je ubijen u kafeu “Zipa”  30. oktobra 2016. godine.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *