sreda, 24. aprila 2024.

Organizovao krijumčarenje marihuane sa Kosova do EU

Objavljeno: 11. maja 2018.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Valjevac Z. D. (55), zvani „Hermes“ uhapšen je zbog sumnje da je organizovao krijumčarenje marihuane sa Kosova i Metohije u zemlje Evropske unije, potvrđeno nam je u Višem tužilaštvu u Valjevu. Kako saznaje portal Patak online, posle višemesečne operativne akcije na suzbijanju trgovine nakoticima, u zajedničkoj akciji valjevske policije i tužilaštva, uhapšen je ovaj Valjevac zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga. Z.D. se sumnjiči da je organizovao „prebacivanje“ oko 25 kilograma marihuana na tržište Evropske unije.

zaplenjena marihuana

„On je iskoristio lošu materijalnu situaciju svog kuma M.Ž.(56) iz Valjeva, kome je u februaru ove godine ponudio da za 2.000 evra u vozilu ’ford fokus’, koje je imalo posebno napravljane skrivene bunkere, sa Kosova do Austrije preveze veću količinu marihuane. Njega je policija uhapsila u februaru na graničnom prelazu Horgoš. Policija je u posebno napravljenim šupljinama u bunkeru kod rezervoara pronašla 50 paketa marihuane ukupne težine oko 25 kilograma“,  navode naši izvori.

Uhapšenom Z.D. je, nakon saslušanja u Višem tužilaštvu u Valjevu, određen pritvor. Nezvanično saznajemo da je ovaj Valjevac priznao da je angažovao svog kuma da preveze marihuanu sa Kosova do zemalja Evropske unije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *