četvrtak, 13. juna 2024.

Osnovci pomažu Centru za vantelesnu oplodnju

Objavljeno: 21. decembra 2015.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Đaci seoske škole u Brankovini u saradnji sa “Uninin kreativnim centrom” praviće novogodišnje čestitke i ukrase, a sav novac od prodaje biće uplaćen na račun Centra za vantelnu oplodnju u Valjevu, koji je ovih dana proslavio rođenje 101. bebe iz “epruvete”. Pod sloganom “Novogodišnja čestitka najmlađih za najmlađe“, đaci OŠ ““Prota Mateja Nenadović“ iz Brankovine u prostorijama “Uninog kreativnog centra” praviće novogodšnje čestitke u ukrase, a prodajna izložba će biti organizovana u četvrtak, 24. decembra ispred zgrade Gradske uprave.

“ Prikupljeni đaci će uplatiti Centru za vantelesnu oplodnju. Ovo je skroman doprinos najmlađih sugrađana koji svojim gestom žele da podstaknu i druge na slične akcije, kako bi nam se povećao natalitet i u školama bilo sve više dece”, kažu organizatori ove akcije.

Valjevski Centar za vantelesnu oplodnju je nedavno proslavio tri godine uspešnog rada. “Od rođenja prve bebe, septembra 2013. godine, pa do sada na svet je došla 101 beba, trenutno je na putu više od 60 beba koje će se sigurno roditi. U 2016. godini kako budu rasle trudnoće i deca koja su ovde začeta, rašće i naš Centar za vantelesnu oplodnju”, rekao je šef VTO dr Branko Budimirović.

Centar za vantelesnu oplodnju u Valjevu je među retkima u Srbiji gde ne postoji lista čekanja, a u VTO centar dolaze i parovi bez dece iz drugih delova Srbije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *