sreda, 24. jula 2024.

Ostali bez trojice poznatih sugrađana u poslednja dva dana

Objavljeno: 15. aprila 2020.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO –Valjevo je u prethodna dva dana ostalo bez trojice poznatih i priznatih sugrađana, od kojih su dvojica, na žalost, žrtve korona virusa.

Od posledica COVID-19 najpre je preminuo Dragan Toroman (1969) rukovodilac programa računarstva u Istraživačkoj stanici Petnica, organizator više od stotinu obrazovnih programa u oblasti računarstva i informatike. Bio je preduzetnik u oblasti IT, i deo nekoliko međunarodnih razvojinih timova za informacione tehnologije. Dobitnik je prestižne ICT nagrade „Diskobolos“ koju dodeljuje Jedinstveni informatički savez Srbije (JISA).

Bitku sa COVID-19 izgubio je, posle višednevnog lečenja u KBC “Dragiša Mišović” u Beogradu, i Stanko Ješić (1955), diplomirani politikolog i jedan od najuspešnijih valjevskih privrednika, osnivač i vlasnik jedne od najboljih domaćih farmaceutskih kuća “Vega”. Ješić je dobitnik mnogobrojnih nagrada i priznanja, među kojima su nagrada Republičke i Regionalne privredne komore, nagrada Biznis partner 2017. i Nagrade Grada Valjeva za 2016. godinu.

U svom domu u Valjevu je preminuo i Vladimir Ladavec–Vladika (1938), član Izvršnog odbora GO SPS Valjevo. Ladavec je bio legendarni golman jedne od najuspešnijih generacija FK “Budućnost”, dugogodišnji direktor kompanije “Stefil” iz njenih najuspešnijih dana i nekadašnji predsednik Privredne komore, kao i član tima Vlade Srbije za privredni oporavak zemlje.

U našem gradu, inače, pozitivnih na korona virus je 120, dok se u samoizolaciji nalazi više od 600 naših sugrađana, pokazuju nezvanični podaci.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *