nedelja, 21. jula 2024.

Osumnjičeni za pljačku preko lažnih kvizova stoje iza kupovine Radio Valjeva

Objavljeno: 18. novembra 2015.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Ugovor o kupoprodaji Radio Valjeva još uvek nije potpisan. Dok novinar te najstarije medijske kuće u Valjevu Dragan Ilić smatra da je Radio Valjevo sada u vlasništvu zaposlenih, jer do 31. oktobra nije završena privatizacija ovog glasila, juče su u Valjevu boravili predstavnici Doris Aćimović, koja je uslovni kupac Radio Valjeva. Kako saznajemo, oni su „merkali“ novi prostor u slučaju selidbe sa Trga Desanke Maksimović, ali i tražili podršku gradskog rukovodstva u njihovom daljem radu.

Saznajemo da ih je primio pomoćnik gradonačelnika Milorad Ilić. On za „Patak“ potvrđuje ovu informaciju. „ Predstavnici novog vlasnika Radio Valjeva su se informalisali o visini zakupnine prostora u kome se trenutno nalazi ta medijska kuća i rekli su da će na toj lokaciji biti do Nove godine, jer im je zakup skup. Direktor Radio Valjeva je tražio da se za zaposlene obezbede plate do kraja godine, što nije moguće“, rekao je Iić.

U međuvremenu, javnosti se obratio novinar Radio Valjeva Dragan Ilić, koji je tražio od državnog vrha Srbije da prekine sa nasiljem nad medijima. On je javnosti predočio da je bio žrtva direktora Predraga Obućine, koji mu je tokom emisije spustio reglere, što je nezapamćeno u istoriji ove medijske kuće.

„ Grubo i primitivno, necivilizovano, sam sprečen da radim svoj posao, u autorskoj emisiji ‘Svet sporta’, do danas nezabeležnim ‘skidanjem reglera’. Čim sam izgovorio – Nad Parizom se u petak, 13. oktobra nadvio Damoklov mač, a ne piše se dobro ni našoj kući , Predrag Obućina, direktor  do okončanja privatizacije 31.oktobra , uz prethodno besmisleno ‘upozorenje’ da ne sme ništa da se govori o Radio Valjevu, je kukavički i jadno, pokušao da pomeranjem reglera na dole ućutka glas istine“, rekao je Ilić.

Ilić je dodao da se voljom vlasti Radio Valjevo uništava preko podobnih i poslušnih partijskih direktora i najavio krivične prijave protiv direktora Predraga Obućine. S druge strane, prvi čovek Radio Valjeva nije želeo da komentariše optužbe iznete na njegov račun.

Dok se očekuje rasplet oko privatizacije Radio Valjeva, odnosno čeka se da uslovni kupac Doris Aćimović potpiše ugovor o kupovini ove medijske kuće, njen tim uveliko radi na pripremi terena u Valjevu. U timu Doris Aćimović, koja je, kako se spekuliše, u privatizaciju ove medijske kuće ušla sa namerom da Radio Valjevo ustupi svom sinu Marko Aćimoviću, nalazi se više osoba osumnjičenih za malverzacije sa SMS kvizovima na piratskim radio stanicama. Juče je u Valjevu boravio Zoran Majdak, koji je zajedno sa sinom Doris Aćimović krajem 2012. godine, osumnjičen za pljačku građana kroz lažne SMS nagradne igre preko piratskog Narodnog radija i koji je imao nekoliko medija i firmi čija je osnovna delatnost bila organizovanje i emitovanje programa sa kvizovima, kroz koje su oštećeni slušaoci i gledaoci za oko 32 miliona evra. Upravo je Zoran Majdak predvodio delegaciju koju je primio pomoćnik gradonačelnika Valjeva Milorad Ilić.

Prema navodima Blica u pljački građana je kroz lažne SMS nagradne igre učestvovala i firma sina Doris Aćimović, Marka Aćimovića. Kako saznajemo, taj slučaj još uvek nije dobio sudski epilog.

 

 

 

 

Jedan komentar na “Osumnjičeni za pljačku preko lažnih kvizova stoje iza kupovine Radio Valjeva

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *