utorak, 21. maja 2024.

Osvetljeni mostovi na Kolubari

Objavljeno: 5. aprila 2016.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Dva mosta na Kolubari, most kod Centra za kulturu i na Jadru, osvetljeni su po ugledu na mostove u Beogradu. Ova dva mosta dobila su višebojnu rasvetu, a u Gradskoj direkciji kažu da planiraju da svi valjevski mostovi dobiju osvetljenje. „ Građani su takvu vrstu rasvete mogli da vide do sada u Beogradu i u evropskim gradovima. To je posebna vrsta rasvete koja menja boje i nije to velika investicija“, rekao je direktor Gradske direkcije Dragan Jeremić.

Pored rasvete na mostova, koja je ulepšala izgled našeg grada, u Direkciji kažu da skoro da nema ulice u Valjevu koja je bez javne rasvete. „ U protekle četiri godine smo rešili probleme u brojnim ulicama koje nisu bile osvetljene ili rasveta nije bila na zadovoljavajućem nivou“, kaže Jeremić.

Za javnu rasvetu u Valjevu iz gradske kase se mesečno izdvaja čak 55 miliona dinara, što je za 20 miliona dinara više u odnosu na period od pre tri godine. Kako je objašnjeno, do drastičnog povećanja je došlo zbog širenje rasvete na obodna naselja i seoska područja, dotrajala javna rasveta na pojedinim mestima, ali i činjenica da ne postoji najbolja kontrola paljenja i gašenja uličnih svetiljki. Pored toga, visokim računima za struju je doprinela i reorganizacija EPS, zbog čega, kako kažu u Direkciji, „svi u ovom sistemu naplaćuju nešto, što je dovelo do povećanja rashoda za javnu rasvetu“.

4 komentara na “Osvetljeni mostovi na Kolubari

 1. Mora da su pare za osvetljenje dali UNI, kao i za auto-sedišta, za decu što su platili UNI. A čujem i glasačke listiće će UNA da štamla po ceni da može da se kuli ASTRA 2007 godište.

  10

  9
 2. UNA je bez tendera prodala autosedišta (zaboravila sam iznos) i dobila da štampa listiće oko 170.000 din. Mostove su drugi Počutini radnici ulepšavali.

  8

  7
 3. A ja sam se bas ponadala da je ovo osvetljenje u sklopu obelezavanja svetskog dana autizma, da se simbolicno neke gradjevine osvetle plavo tokom celog aprila
  Ovako je bez poente i totalno kic!

  5

  9
 4. Poćutina estetika. Podseća na ono kada đilkoši iz predgrađa kupe neku krntiju od automobila, pa joj ugrade svetleće trake ispod da bi ih devojke bolje videle.

  6

  10

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *