ponedeljak, 20. maja 2024.

Osvetljenje na kritičnim putnim prelazima

Objavljeno: 1. avgusta 2018.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO – „Infrastruktura železnice Srbije“ saopštila je da je postavila osvetljenje na prelazima pruge Beograd-Bar između Resnika i Valjeva, od kojih je nekolicina kritična, a samo na putnom prelazu u Popučkama nastradalo je za poslednjih 15 godina sedmoro ljudi.

Na barskoj pruzi, kako je saopšteno, osvetljeno je pet putnih prelaza između Divaca i Valjeva, i to putni prelazi „Kristal“, „Lukavac“, „Antonića kapija“, „Popučke“ i „Grabovački“.

Pored osvetljenja, na ovoj deonici barske pruge, u zoni naseljenog mesta „Popučke“ postavljene su i vibro trake na daljinama od 80, 120 i 240 metara ispred zone putnog prelaza kao dodatne mere upozorenja sa ciljem povećanja bezbednosti železničkog i drumskog saobraćaja. U prvoj polovini avgusta vibro trake biće ugrađene i na putnim prelazima „Kristal“ i „Antonića kapija“, na barskoj pruzi između Divaca i Valjeva.

„Uskoro planirana je ugradnja sto kilometara optičkih kablova, preko kojih će funkcionisati sistem video nadzora na 40 putnih prelaza u Srbiji. Ti putni prelazi biće i osvetljeni. Sredstva u iznosu od tri i po miliona evra su obezbeđena iz kredita Evropske banke za obnovu i razvoj, a tender za rehabilitaciju elektrotehničkih postrojenja objavljen je početkom jula 2018. godine“, navodi se u saopštenju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *