nedelja, 14. aprila 2024.

Otvaranje izložbe „Dečja umetnost 2023“

Objavljeno: 28. marta 2023.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Prva osnovna škola, Valjevo - Lena Gagić, VIII razred
Prva osnovna škola, Valjevo - Lena Gagić, VIII razred

VALJEVO- U Internacionalnom umetničkom studiju „Radovan Trnavac Mića“, večeras u 18 časova, biće svečano otvorena izložba „Dečja umetnost 2023“. Tradicionalna izložba dečjih likovnih radova u galeriji „Trnavac“ organizuje se u saradnji sa svim gradskim i seoskim osnovnim školama na teritoriji Valjeva, a u okviru proslave Dana grada.

Ovogodišnja postavka broji 46 dela učenika od V do VIII razreda svih sedam valjevskih i osam seoskih škola (Brankovina, Valjevska Kamenica, Divci, Dračić, Donje Leskovice, Popučke, Poćuta i Stave), koji su selektovani po izboru nastavnika i profesora predmeta Likovna kultura.

OŠ Zdravko Jovanović, Poćuta – Slavko Stanačić, VII razred

Iz svake škole biće izloženo po tri odabrana rada, izuzev OŠ „Nada Purić“, u okviru koje će biti predstavljen i rad jednog učenika Odeljenja dece sa smetnjama u razvoju i invaliditetom.

Kao i prethodnih godina, pred učenicima je bila slobodna tema, kao i tehnika po izboru. Koristili su olovku, tuš, bojice, tempere, vodene boje, tehniku kolaža… Dominira veseo kolorit, a od motiva su uglavnom zastupljeni portreti, pejzaži, mrtva priroda i animalistički motivi.

OŠ Desanka Maksimović, Valjevo – Lazar Branković, VI razred

Od prve izložbe pod nazivom „Dečja umetnost“ 2002. godine, Internacionalni umetnički studio daje veliku podršku mladim budućim umetnicima da nastave da se iskazuju kroz svoj likovni rad i da u njemu uživaju, jer je to jako značajno u razvoju celokupne ličnosti svakog deteta, saopšteno je iz te ustanove kulture.

OŠ Sveti Sava, Popučke – Neda Čubrović VII razred

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *