nedelja, 26. maja 2024.

Otvaranje novog vrtića 2. septembra

Objavljeno: 22. avgusta 2019.
Facebook
Twitter
LinkedIn

UB- Izgradnja novog vrtića u Ubu je završena i taj objekat je kompletno opremljen i spreman da primi prve mališane. Tako će Ub postati prvo mesto u Srbiji gde neće biti liste za čekanje za upis dece u vrtić. Kako je za portal Patak online izjavio predsednik ubske opštine Darko Glišić otvaranje drugog po redu vrtića u Ubu je zakazano za 2. septembar. Tada će u novi ubski vrtić krenuti oko 160 mališana.

„Ovo će biti najmoderniji vrtić u Srbiji, koji je koštao, zajedno sa opremanjem, 259 miliona dinara. Mislim da je to velika stvar za žitelje ubske opštine. Ja sam najsrećniji čovek kada uđem u ovoj objekat, zato što je ovo za mene nešto najvredniji što smo uradili i zato što ćemo biti prva opština u Srbiji koja neće imati nijedno dete koje ne može da bude upisano u vrtić. Dakle, sva deca će moći da se upišu u vrtić, uključujući i decu čiji roditelji nisu u radnom odnosu“, rekao je Glišić.

Svečanog otvaranja, na kakvo smo navikli, neće biti. Kako kaže prvi čovek Uba Darko Glišić, novi vrtić otvoriće dečak ili devojčica, koji 2. septembra budu prvi kročili u ovaj novoizgrađeni objekat.

Novi objekat, koji je izgrađen na mestu gde je ranije bila montažna zgrada ubske policije, ima skoro 3.000 kvadrata. Novo obdanište ispunjava najmodernije i najviše standarde za boravak dece. Ima 13 soba, a u njemu će moći da bude smešteno 250 mališana. U centralnoj kuhinji moćiće da se spremi 800 obroka dnevno, tako da će se obroci na ovom mestu spremati i za izdvojena seoska odeljenja predškolske ustanove.

 

Jedan komentar na “Otvaranje novog vrtića 2. septembra

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *