subota, 20. jula 2024.

Otvoren SPREG

Objavljeno: 1. aprila 2015.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- U Omni centru danas je počeo Sajam privrede SPREG koji je okupio 210 izlagača. Na izložbenom prostoru od oko 3.000 kvadrata u  „Omni centru“ predstavljaju se privrednici iz 40 gradova Srbije i Republike Srpske. Iz Kolubarskog okruga, pored Valjeva, predstavljaju se i preduzeća iz Mionice, Lajkovca i Osečine, dok na SPREG-u nema privrednika iz Uba i Ljiga. SPREG, koji će trajati do petka, 3. aprila, zvanično je otvorio zamenik gradonačelnika Žarko Kovač, koji je poručio da valjevska privreda “tavori” već dve decenije, ali veruje da će problemi biti prevaziđeni u skorije vreme. “Ovaj Sajam privrede je dokaz da ipak ima preduzeća koja uspevaju da opstanu u ovim teškim vremenima”, rekao je Kovač.

Na sajmu se predstavljaju preduzeća okupljena oko Domaćeg trgovinskog lanca (DTL), a među vodećim preduzećima je “Europrom”. Direktor DTL Obrad Popović kaže da im je ovo treća godina da učestvuju na SPREG-u i dodaje da je u Srbiji malo ovakvih sajamskih manifestacija.

I ove godine izostalo je učešće opština Ub i Ljig, ali su se sve druge opštine Kolubarskog okruga uključile u ovu sajamsku manifestaciju i doveli svoje privrednike u Valjevo. Među njima je i Lajkovac. Predsednik te Opštine Živorad Bojičić je poručio da prozvodnja ključ razvoja i da se zato mora negovati.

Iako je bilo najavljeno da će SPREG svečano otvoriti gradonačelnik Stanko Terzić, on se danas nije pojavio na ovoj sajamskoj manifestaciji. Poslednjeg dana SPREG-a biće održan prolećni Sajam zapošljavanja, za koji se do sada prijavilo oko 25 preduzeća, koja traže oko 100 radnika.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *