subota, 13. jula 2024.

Otvoren ubski akva park

Objavljeno: 1. jula 2021.
Facebook
Twitter
LinkedIn

UB – Ub je od danas bogatiji za moderan akva park, vredan 5,5 miliona evra, koji će moći da primi do 4.000 posetilaca. Vrata novog akva parka su za građane otvorena od danas, a cena ulaznice je najniža u odnosu na sve druge akva parkove u Srbiji.

Pored tri bazena, posetioce očekuju brojne vodene atrakcije, među kojima je i „tornado“, kao i 10 različitih tobogana. Poseban deo namenjen je deci do tri godine.

„Mi smo dokupili još oko hektar zemljišta i kompletan prostor gde su bili bazeni je potpuno renoviran. Rekonstruisali smo postojeće bazene, izgrađeni su brojni novi sadržaji, među njima je poseban bazen sa sadržajima za decu, sa mini-igraonicom u vodi, koju će moći da koriste najmlađi“, izjavio je ranije za naš portal predsednik ubske opštine Darko Glišić.

Ubski Akva park, koji se prostire na 2,5 hektara, pored rekonstruisanih postojećih bazena, ima sisteme pomoću kojih će voda u bazenima moći da se dogreva do 30 stepeni celzijusa, što praktično znači da će sezona kupanja moći da se produži.

Cena dnevne ulaznice iznosi 300 dinara, poludnevna je 200, nedeljna 1.800, mesećna 3.000, a sezonska propusnica iznosi 7.000 dinara. Deca do sedam godina starosti, zatim trudnice, kao i invalidi imaće besplatan ulaz. Iznajmljivanje ležaljke je 150, a baldahina 1.000 dinara. Akva park je otvoren svakog dana od 10 do 19 časova.

Izgradnju akva parka je finansirala ubska opština. Na ovaj način Ub želi da se pozicionira na turističkoj mapi Srbije, da iskoristi povezanost sa Beogradom i Čačkom preko auto-puta „Miloš Veliki“, a otvaranjem još jednog luksuznog hotela u blizini akva parka, pored postojećeg u blizini zgrade Opštine, Ub će imati dovoljno smeštajnih kapaciteta za one koji se odluče za duži boravak u ovoj varošici.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *