nedelja, 21. jula 2024.

Otvorena kancelarija u centru Mionice

Objavljeno: 31. decembra 2020.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO – U cilju unapređenja usluge „Pomoć u kući“ lokalna samouprava je obezbedila kancelariju u centru Mionice u zgradi Biblioteke i Kulturnog centra u kojoj se od skoro nalazi sedište projekta i gde svi zainteresovani građani mogu dobiti potrebne informacije.

“Predano radimo da bi našu Mionicu učinili što boljim mestom za život svakog pojedinca.Otvaranje kancelarije će nam omogućiti da na još efikasniji način budemo na usluzi našim starijim sugrađanima. Takođe, zahvalni smo Nemačkoj razvojnoj agenciji (GIZ) i NALED-u koji su ovih dana donirali aparate za merenje šećera i krvnog pritiska, zaštitnu i prateću opremu, a sve u cilju što uspešnije realizacije ovog humanog projekta. „Pomoć u kući“ je od neprocenjive važnosti, pogotovu za naše najstarije i njihove porodice kojima je takva vrsta pomoći i najpotrebnija”, naglasio je predsednik opštine Mionica Boban Janković.

Usluga „Pomoć u kući na području opštine Mionica“ funkcioniše od 2016. godine. Usluga koju pružaju gerontodomaćice je dostupna odraslima i starijima koji imaju ograničenja fizičkih i psihičkih sposobnosti, usled kojih nisu u stanju da samostalno žive u svojim domovima bez redovne pomoći u aktivnostima dnevnog života, nege i nadzora, pri čemu je porodična podrška nedovoljna ili nije raspoloživa.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *